(Interim) Jurist binnen de Van Es Group

De Van Es Group is de groeiversneller voor ambitieuze start-ups en scale-ups die hun stempel willen drukken binnen de en offshore sector en samen bouwen we actief mee aan de Energietransitie.

Binnen de Van Es Group zijn we op zoek naar een getalenteerde Jurist om ons team in de Group te versterken en een essentiële rol te spelen in het vormgeven van de toekomst van onze organisatie, met name in het waarborgen van juridische compliance en het beschermen van de belangen van de Van Es Group.

Doel van de functie:

Als Jurist fungeer je als adviseur op een breed scala aan juridische zaken, waaronder contracten,  contractonderhandelingen en contractreviews, wet- en regelgeving. Met jouw brede kennis van (internationaal) recht, waaronder ondernemingsrecht, contractrecht, privacyregelgeving en meer, ondersteun je ons directieteam en diverse dochterondernemingen. Jouw pragmatische benadering en nauwgezette aandacht voor detail zorgen ervoor dat commerciële afspraken goed worden vastgelegd en we voldoen aan wet- en regelgeving.

Positie in de organisatie:

Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO van de Van Es Group en bent de juridische expert voor ons managementteam en medewerkers. Je rol omvat het bieden van juridische ondersteuning en advies bij contractonderhandelingen, zorg je voor het beheer en de naleving van overeenkomsten, minimaliseer je risico’s en bied je juridische inzichten ter ondersteuning van het beleid van de Van Es Group. Daarnaast toon je een persoonlijke toewijding aan onze organisatie.

Operationele verantwoordelijkheden:

 • Juridisch Advies: Bied pragmatisch juridisch advies over een breed scala aan zaken die het bedrijf beïnvloeden.
 • Contractbeoordeling en onderhandeling: Beoordeel, stel op en onderhandel over commerciële overeenkomsten om naleving te waarborgen en onze belangen te beschermen.
 • Naleving: Bewaak en zorg voor naleving van relevante wet- en regelgeving, ontwikkel en implementeer nalevingsprogramma’s.
 • Risicobeheer: Identificeer en beperk juridische risico’s die samenhangen met bedrijfsactiviteiten, werk samen met andere afdelingen indien nodig.
 • Beheer van geschillen: Beheer juridische geschillen en bied ondersteuning bij geschillenbeslechting.
 • Persoonlijke betrokkenheid in lijn met onze missie- en visieverklaring.

Verantwoordelijkheden:

 • Bied tijdig en deskundig juridisch advies aan interne belanghebbenden, zorg voor naleving van de principes van corporate governance.
 • Beheer juridische procedures nauwkeurig en efficiënt, met verantwoordelijkheid voor de juiste afhandeling van juridische processen.

Verantwoordelijkheden:

Je zult nauw samenwerken met de CEO, CFO, Managing Directors van de diverse entiteiten, afdelingsmanagers om onze juridische doelstellingen te bereiken.

Kennis & vaardigheden:

Om uit te blinken in deze rol, heb je nodig:

 • Een masterdiploma in bedrijfs- of ondernemingsrecht, met minimaal 5 jaar ervaring als bedrijfsjurist, bij voorkeur binnen de offshore sector.
 • Sterke onderhandelings-, communicatie- en analytische vaardigheden.
 • Beheersing van het Nederlands en Engelse taal, evenals een solide begrip van bedrijfsmanagementsystemen en Microsoft Office 365.
 • Kerncompetentie: vennootschapsrecht, commerciële contracten, civiel recht (voor alle members van de Van Es Group).

Persoonlijke competenties:

Je vermogen om effectief te communiceren, initiatief te nemen, prioriteiten te stellen, problemen op te lossen en samen te werken zijn cruciaal binnen de functie. Daarnaast zullen jouw resultaatgerichte mindset, stressbestendigheid, organisatiebewustzijn en toewijding aan integriteit bijdragen aan het succes van ons team. 

Als je klaar bent om jouw juridische expertise naar een dynamische en vooruitstrevende organisatie te brengen, solliciteer dan nu bij de Van Es Group om als Jurist aan de slag te gaan. Samen navigeren we door juridische complexiteiten, stimuleren we strategische groei en handhaven we onze toewijding aan excellentie en integriteit.

Sluit je aan bij het Van Es team en wordt onderdeel van een snelgroeiend Nederlands familiebedrijf waar jouw vaardigheden en talenten worden gezien, gewaardeerd en beloond! Wacht niet langer en solliciteer nu! Start jouw carrière bij Van Es Group.

Ons hoofdkantoor

Wij bieden jou de kans voor persoonlijke en professionele groei in jouw functie, als je bij ons start krijg je een uitgebreide on-the-job training binnen een hecht team. Ons state-of-the-art hoofdkantoor is gevestigd in Oosterhout, helemaal nieuw en uitgerust met alle voorzieningen voor een fijne werkplek.

Onze bedrijfscultuur is open en gebaseerd op gedeelde waarden tussen onze organisatie(s) en medewerker(s). Voor al onze bedrijfsonderdelen hechten wij aan zorg voor veiligheid en milieu, betrouwbaarheid en integriteit en gevoel voor ondernemerschap. Ons doel is om voor ons team een geweldige werkomgeving te creëren zodat wij met elkaar, elke dag het beste bereiken. Regelmatig vieren we mijlpalen en organiseren speciale evenementen voor onze teams die bijdragen aan teambuilding. Ook voor onze klanten en projecten werken wij elke dag samen om voor hun het beste resultaat te bereiken. Onze Van Es Group familiewaarden zijn onder andere; passie, samenwerking, vertrouwen, integriteit, ondernemerschap en daarom is een goede en gezonde werkplek met ruimte om te groeien voor ons belangrijk.

Meer weten over de Van Es Group? Klik op deze link

NEEM CONTACT OP MET ONZE HR-AFDELING

We zijn voortdurend op zoek naar getalenteerde teamspelers. Als je vragen hebt over onze vacatures of een open sollicitatie wilt indienen, stuur dan je cv en motivatie naar onze HR-directeur, Hannah Bom.

Contactgegevens

Van Es Group
Everdenberg 17
4902 TT Oosterhout

+31 184 411 066

info@vanesholding.com

 

START UNKNOWN. FINISH UNFORGETTABLE.